Οι εμβολιασμένοι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test, ομολογεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Να επιβαρύνει τους εμβολιασμένους πολίτες ώστε να διατηρήσει την αγορά ανοιχτή προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ομολογεί πως συζήτηση περί υποχρεωτικότητας ενός rapid test «για τους χώρους διασκέδασης» θα επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες που θα επιλέξουν να βγουν. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιμένει να απορρίπτει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων απέναντι στην επικίνδυνη μετάλλαξη Όμικρον, υποστηρίζοντας πως «κερδίζουμε χρόνο» μέσω εμβολιασμού.

Μπορεί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας να έφτασαν εσχάτως τα 26, την ώρα που τα κρούσματα στην κοινότητα εκτιμόνται σε πολύ περισσότερα, όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμφανίζεται άκαμπτη στην απόφασή της να μην λάβει επιπλέον μέτρα προστασίας των πολιτών, παρότι αυτό συμβαίνει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Με γενικότητες περί τήρησης των υπάρχοντων μέτρων αυτοπροστασίας και των συστάσεων περί testing, ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε επί της ουσίας πως η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στόχευε περισσότερο στην επικοινωνιακή κάλυψη των σχέσεών του με τον πρωθυπουργό, παρά στην έκτακτη κατάσταση που διαπιστώνεται με τη μετάλλαξη Όμικρον και στη χώρα μας.

«Υπάρχει πλαίσιο για τις γιορτές, ενδεχομένως θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις όπου θεωρηθεί απαραίτητο, κατόπιν συνεδρίασης της Επιτροπής» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που υπεραμύνθηκε μίας σειράς κυβερνητικών αποφάσεων, από αυτές για την υποχρεωτικότητα, έως και τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, όπου διαμήνυσε πως ούτε εκεί δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι, και πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μετά την περίοδο των γιορτών.

Ακόμα, απέρριψε τις συζητήσεις περί ολιγοήμερου λοκντάουν, διαψεύδοντας πως υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις, ενώ αναφορικά με τις πληροφορίες περί επιβολής υποχρέωσης καθολικού testing επιχείρησε να διαφύγει με μισόλογα, τα οποία ωστόσο πρόδωσαν τα κυβερνητικά σχέδια επιβάρυνσης των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Οικονόμου, αφού υποστήριξε πως θα επιβληθεί υποχρέωση rapid test «ανάλογα με τις εισηγήσεις εκεί που θα έχει μεγάλη προσέλευση», στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως «εάν κριθεί απαραίτητο κάτι τέτοιο, η επιβάρυνση θα βαρύνει τον πολίτη», γεγονός που θα φέρει επιπλέον κόστος στους εμβολιασμένους πολίτες, παρότι οι ίδιο αποφάσισαν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε λήψη νέων ουσιαστικών μέτρων, υποστηρίζοντας πως με την στρατητική της στοχεύει «να κερδίσουμε χρόνο», μέσω του εμβολιασμού. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να λάβει νέα μέτρα ούτε στις εκκλησίες, στις οποίες παραμένει «ότι ισχύει».

Σημειώνεται πως με την πανδημία συνέδεσε και την στάση του πρωθυπουργού απέναντι στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές, υποστηρίζοντας πως η απάντηση Μητσοτάκη ήταν καθαρή και πως θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, «παρότι είχε πολλές ευκαιρίες, ακόμα και σήμερα», υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα εξέπεμπε υπευθυνότητα και σοβαρότητα «απέναντι στις ανησυχίες της κοινωνίας για την αντιμετώπιση κρίσεων».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σε ερώτηση για το εάν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και την ψήφιση των σχετικών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση τίθεται υπέρ της ενταξιακής τους πορείας «εφόσον πληρούν τους όρους ένταξης και καλής γειτονίας», δίχως να δώσει απάντηση για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί